V Humennom príde o prácu takmer 60 ľudí

08.11.2011 Humenné

Humenné 8. novembra (TASR) - V humenskej textilnej spoločnosti VSK produkujúcej pančuchový tovar, by malo prísť o prácu takmer 60 ľudí. Pre TASR to uviedol odborový predák zastupujúci zamestnancov firmy Ladislav Vinkler. Dôvod, prečo sa zamestnávateľ rozhodol ukončiť spoluprácu s 58 zamestnancami je podľa jeho slov rušenie časti výroby. Prepúšťanie v termíne október 2011 až január 2012 sa bude týkať hlavne žien pracujúcich na pozícii šička.
\"Zamestnávateľ s nami neprerokoval dôvody jeho rozhodnutia, dostali sme iba oznámenie o hromadnom prepúšťaní, dostali sme ho ešte koncom septembra,\" objasnil Vinkler. Ku dňu oznámenia pracovalo v spoločnosti s talianskou majetkovou účasťou 164 zamestnancov.
Informáciu o hromadnom prepúšťaní takmer 60 zamestnancov potvrdil pre TASR aj riaditeľ odboru služieb zamestnanosti Úrad práce, sociálnych vecí a rodiny (ÚPSVaR) v Humennom Jaroslav Michálek.
\"ÚPSVaR Humenné bolo nahlásené jedno hromadné prepúšťanie, týka sa 58 zamestnancov. Zamestnávateľ nedal ÚPSVaR Humenné súhlas na zverejnenie údajov,\" podotkol Michálek.
 

Vyberte región

mark